خانه » مسئولیت شهروندی
یکی از وظایف مهم در زندگی مؤمنان که همواره مورد تاکید رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) بوده است، مسئلهی برآوردن حاجات مؤمنین و گرهگشایی از زندگی آنهاست.
در خصوص ثواب انفاق و کمک به نیازمندان در آیه ۲۶۱ سوره بقره آمده است: «کسانی که مال خود را در راه خدا صرف میکنند، مانند بذری هستند که هفت خوشه میرویانند که در هر خوشه آنها، یکصد دانه وجود دارد و خداوند آن را برای هر شخصی بخواهد، دو یا چند برابر میکند و خداوند (از نظر قدرت و رحمت) وسیع داناست».
در حدیثی دیگر از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نقل شده که حضرت فرمودهاند: «هر کس دل مؤمنی را شاد کند، مرا شاد نموده و هر که مرا شاد کند خدا را شاد کرده است.»
از این رو انفاق و کمک در کنار واجباتی مانند خمس و فطریه اگر توسط همه افراد جامعه مورد توجه قرار گیرد فقر در آن جامعه ریشهکن خواهد شد.
درباره کمکرسانی به محرومان در بین آحاد مختلف جامعه اختلاف نظری وجود ندارد اما درباره اطلاعرسانی و یا تبلیغ آن اقدامات، نقطه نظرات متفاوتی وجود دارد.
برخی افراد هرگونه اطلاعرسانی در جهت امور خیریه را نوعی ریاکاری یا خودبرتر بینی میدانند، اما برخی دیگر معتقدند که اقدامات خیر و کمکرسانی به همنوعانمان باید اطلاعرسانی و تبلیغ شود تا محرک و یادآوری برای سایر افراد جامعه باشد. به قول بزرگی باید راز و نیاز با خدا را فریاد زد.
به دلیل همین دو فرضیه مردد بودم اقداماتی که در این راستا بر حسب وظیفه الهی و اجتماعی انجام دادهام را اطلاعرسانی کنم یا خیر! زیرا حقیر آنچه را که تاکنون انجام دادهام تنها با هدف خشنودی خداوند متعال و رضایت خلق خدا بوده است.
با مشورت دوستان تصمیم براین شد که اطلاعرسانی کنم و نام آن را «مسئولیت شهروندی» بگذارم. زیرا معتقدم که فعالیت در امور خیر یک مسئولیت و وظیفه است که بر عهده هر شهروند قرار دارد. بنابراین اطلاعرسانی در امور خیریه را با 3 هدف در این بخش آوردیم:
مدیرعامل گروه سرمایهگذاری آگاه